zondag 17 juni 2007

Eetfestijn ten voordele van het dorp Diadi (Filippijnen)

Op 17 juni 2007 organiseerde N-VA Leieland een eetfestijn ten voordele van het dorp Diadi. 130 personen genoten van een lekkere Filippijnse buffet. Een activiteit van N-VA die voor herhaling vatbaar is volgens de aanwezigen!

Diadi is gelegen in het noorden van de Filippijnen, in een zeer arme streek en op 10 uur rijden van de hoofdstad Manila.Sabine Vermeulen, haar man Geert De Mey en broer Rudy Vermeulen hebben reeds een aantal jaren een financiële adoptie in Diadi via Cunina. Toen Sabine en Geert die kinderen 3 jaar geleden voor het eerst bezochten, vonden ze dat ze meer konden doen dan maandelijks 30 euro storten voor school, kledij, eten en medicijnen.

Daarom organiseerden Sabine en Geert reeds 2 maal een benefiet ten voordele van het dorp Diadi. Deze benefiets gingen steeds door in privésfeer. Ditmaal had N-VA Leie-land haar logistieke steun geschonken om een grotere benefiet te organiseren.

De opbrengst van dit eetfestijn komt zeker goed terecht, want op 14 juli vertrekken Sabine, Geert en Rudy opnieuw naar de Filippijnen om daar met de opbrengst rijst, zaden, grondbemesters te voorzien aan het dorp. Er wordt geen geld gegeven aan de Filippijnse mensen, maar samen met de bewoners worden op de markt benodigdheden gekocht voor landbouw, zodat zij de landbouwopbrengsten nadien kunnen verkopen.