donderdag 13 mei 2010

N-VA kandidaat voor de Senaat.


DEINZE - De partijraad van N-VA gaf groen licht voor de definitieve versie van de lijsten voor Kamer en Senaat. N-VA Deinze kreeg niet minder dan twee kandidaten. Op de lijst voor de Kamers staat Eric De Neve. Sabine Vermeulen komt op de lijst voor de Senaat.

Op de kamerlijst staat op de vijfde opvolgersplaats Eric De Neve. Eric is de oprichter en jarenlange voorzitter van de N-VA Leieland en penningmeester voor het arrondissement Gent-Eeklo. In Deinze is Eric ook actief in het beheersorgaan van de gemeenschapszalen en in de raad voor lokale economie. Eric is professioneel werkzaam in de banksector.

Sabine Vermeulen werd door N-VA nationaal gevraagd om de senaatslijst te versterken. Sabine is reeds een bekend gezicht, want dit is reeds haar vierde ondersteunende verkiezingsdeelname in 5 jaar tijd. Van op de zesde opvolgersplaats gooit OCMW-raadslid Sabine haar electoraal gewicht in de weegschaal en voert ze campagne in heel Vlaanderen. Sabine is een vaste waarde in diverse Deinse adviesraden, ondermeer als secretaris van de Cultuurraad. Beroepshalve is ze kaderlid in een sociaal economiebedrijf en sinds februari heeft de Vlaamse regering haar aangeduid als bestuurder van de Vlaamse Maatschappij voor Sociale Woningbouw (VMSW).