woensdag 1 augustus 2007

Sabine en Ontwikkelingssamenwerking

Sabine Vermeulen, haar man Geert De Mey en broer Rudy Vermeulen bezochten in juli 2007 voor de tweede keer het dorp Diadi op de Filippijnen.

Met de opbrengst van het eetfestijn, georganiseerd door N-VA Leieland, werd voor een afgelegen gebied te Arwas (een gehucht van Diadi) een waterpomp gekocht. Ook op de Filippijnen schreeuwen de mensen om drinkbaar water. De Filippijnen die in Arwas
wonen moeten dagelijks 2 km klimmen om drinkbaar water te halen. Nu er op die plaats een waterpomp is gekomen, zullen daar ook nog andere mensen komen wonen, wat de sociale verbondenheid zal bevorderen.Met andere milde giften werden rijst, zaden en grondbemesters gekocht voor het dorp.
Honderden ballonnen, balpennen en andere gadgets werden door vele Vlamingen geschonken en zeer enthousiast onthaald door de Filippijnse bevolking. Veel kinderen hadden zelfs nog nooit een ballon gezien. Van groot en klein kregen Sabine, Geert en
Rudy de mooiste glimlach bij het ontvangen van een kleinood.

Sabine, Geert en Rudy blijven actief voor Diadi en keren op termijn voor een derde keer terug. Maar eerst gaan ze op zoek naar nieuwe middelen voor een nieuw project.