donderdag 10 juni 2010

Drie 'Vermeulens' staan op verschillende kandidatenlijsten

Stem op een Vermeulen !

Deinze - Met Jan, Ronny en Sabine is de familienaam Vermeulen in Deinze alomtegenwoordeig op de kieslijsten. Elk van de drie Vermeulens is zondag kandidaat voor een andere partij en tot nader order geen familie van elkaar. Toch komen ze eensgezind voor de dag. "Ons motto ? Stem op een Vermeulen", klikt het in koor.

Ronny (51) is derde opvolger voor de Kamer bij Lijst Dedecker. Jan (39) staat dan weer op de achtste plaats op de CD&V-kamerlijst en Sabine (39) vinden we op de zesde opvolgersplaats voor de Senaat bij N-VA.

Veel kans dus dat de Deinse kiezer op zondag 13 juni bij een 'Vermeulen' uitkomt."Of we familie van elkaar zijn ? Die vraag komt steeds terug, maar de kans is eigenlijk zeer klein dat we verwant zijn. Mijn roots liggen in Nazareth, die van Jan in Bachte en Ronny is afkomstig uit Adegem", heeft Sabine Vermeulen meteen een antwoord in petto.

"Het gebeurt wel eens dat mensen ons verwarren, maar we zijn er eigenlijk vrij gerust op dat de kiezers ons niet door elkaar halen in het stemhokje", klikt het bij Ronny en Jan.

"Ik ben een vrouw, dus dat probleem heb ik alvast niet", lacht Sabine. Het drietal deelt niet elkel dezelfde familienaam. Ondanks hun uiteenlopende politieke kleur komen ze merkwaardig eensgezind voor de dag.

"Deinze mist al jaren een stem in Brussel. Iemand die het voor deze stad opneemt en voor een doorbraak kan zorgen in bovenlokale dossiers zoals de oplossing van het mobiliteitsprobleem en de veelbesproken ringweg die er nog altijd niet is. Deze stad heeft dringend nood aan een vertegenwoordiger in het parlement.

Ongeacht wie dat uiteindelijk zou zijn en bij welke partij hij of zij actief is. Waarom zou een kopstuk uit Gent of Aalter het voor onze stad opnemen ? De Deinzenaars mogen best wat trotser zijn op Deinze. Bij deze een oproep aan de bevolking : stem op een Deinzenaar, en dan nog liefst op een Vermeulen!", lacht het trio. De drie volgen elkaars campagne overigens op de voet op.

"Ik ben jaloers op de affiches van Jan in z'n wieleroutfit", steekt Ronny zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Hij was meteen uit de startblokken toen de verkiezingsdatum geprikt is." Jan kan een lachje niet onderdrukken. "Het is dan ook een foto van 4 jaar geleden!".